De Kneuters
O p t o c h t U i t s l a g:


Eén van de tradities van de carnaval is de Grote Kneutergatse Optocht die op carnavalsmaandag, 12 februari 2018, door de straten van Kneutergat trekt.

Wat de optocht bijzonder maakt, is dat deze geen centraal thema kent. De deelnemers, jong en oud zijn ge-heel vrij om hun creatieve brein los te laten gaan op hun act in de optocht. Met ingang van 2016 rijden we de optocht om en om vanaf Het Duinskluiversdal (Distelberg) of Manage ‘t Heike. In 2018 zullen we, net als in 2016, maar dan hopelijk met véél betere weersomstandigheden de route starten vanaf 13:00 uur. Zoals geschreven starten we bij Manege ‘t Heike. Na de start trekken we via de Scheepenstraat en de Loverensestraat de St. Lambertusstraat in. Omstreeks 14:11 uur rijden we voor de eer-ste maal voorbij het gemeentehuis. Om via de Kerkweg, de Deutersestraat weer de

St. Lambertusstraat een tweede keer voorbij het gemeentehuis te gaan. Prins Milan D’n Urste, zijn gevolg en het publiek bij het bordes, The Battle Axe en ’t Wapen van Cromvoirt hebben zo de gelegenheid om de optocht twee keer (en dus extra goed) te bekijken. Daarna trekt de optocht verder door de Sint Lambertusstraat om bij de Lambertus-brug over de Zandleij te ontbinden. Na afloop van de optocht haasten we naar ’t Wapen van Cromvoirt. In een afgeladen zaal zal de prinsengroep onder aanvoering van Prins Milan D’n Urste de prijsuitreiking voltrekken.


Inschrijving voor de optocht:

Tijdens D’n Opwermer in ’t Wapen van Cromvoirt op zondag 4 februari tussen 16:00 uur en 17:00 uur.

Deelnemers van buiten Kneutergat en Duinkluiversdal zijn van harte welkom om deel te nemen aan de

carnavalsoptocht in Kneutergat. Let op; bij deelname aan de categorie wagens staan wij alleen praalwagens toe.

Muziek-, reclame- en vrachtwagens worden van deelname uitgesloten.